Mainostoimisto JaNetti, Kangasniemi

Uutisia ja kuulumisia

Korona lisää lemmikkien kysyntää – myös ankkojen!

Runsaasti on uutisoitu siitä, että koiranpentujen kysyntä on räjähtänyt koronaepidemian myötä. Omalta osaltani olen todennut, että sama pätee myös ankanpoikasiin. Kyselyitä pienistä lättäräpylöistä on tullut runsaasti ja osan kyselijöistä voi karsia jo suoraan ensimmäisen yhteydenoton perusteella varaajien listalta.

Vastakuoriutuneita ankanpoikasia lämpölampun alla.

Toivottavasti kaikki ankkoja mielivät muistavat, että niitä – kuten mitään muitakaan eläimiä – ei tule ottaa perehtymättä jo etukäteen huolella lajikohtaisiin hoito- ja tilavaatimuksiin.

Ankat ovat aivan äärimmäisen hauskoja lemmikkejä ja niiden touhuja (ja hölmöilyjä) seuratessa tulee hyvälle tuulelle. Ne ovat sosiaalisia, äärimmäisen ahneita herkuille ja niille pystyy jopa opettamaan pikku “kikkoja”. Mukava sivutuote tämän lajin lemmikkiharrastukselle ovat myös maittavat, suuret munat.

On kuitenkin muistettava, että ankkojen pidossa on myös toinen puoli: ne ovat varsinaisia sottapyttyjä, eli ne kastelevat ja sontivat joka paikan, siivoushommia siis riittää! Niiden tiloissa tulee olla kohtalaisen hyvä ilmanvaihto, koska ilmankosteus nousee suureksi ja kuivikkeiden tarve on talven mittaan melkoinen. Kesällä koen ankat melko helpoiksi lemmikeiksi, meillä ne viettävät päivät suuressa piha-aitauksessa viipottaen, yöt ne ovat omassa, pienemmässä ulkotarhassaan.

Ankkoja lemmikikseen hankkivan tulee olla myös tietoinen siitä, että siipikarjan pidossa on monenlaisia säännöksiä, joita tulee noudattaa. Tästä esimerkkinä ulkonapitokielto, joka päättyy tänä vuonna 31.5.2021. “Ankkailijaksi” ryhtyvän tulee rekisteröityä siipikarjan pitäjäksi ja hankkia pitopaikkatunnus.

Kun ankkojen pidosta on hankittu riittävä oppimäärä, tilat ovat kunnossa (myös talven varalle) ja suunnitelmat tehty myös mahdollisten ongelmatilanteiden (sairastumiset, lopetus jne.) varalle sekä byrokratian kiemurat hoidettu, mikään ei estä hankkimasta näitä hauskoja lättänokkia elämäänsä ilostuttamaan ja sulostuttamaan!

Noin kolmen viikon ikäisiä junnuankkoja kesällä 2020.

Mitä meidän ankkalaan kuuluu nyt?

Meidän ankkalan asukit ovat huomanneet päivien pitenemisen, munia on alkanut tulemaan ja lempikin on ruvennut leiskumaan herrojen ja daamien kesken :-). Keräilen parhaillaan ensimmäistä munasatsia hautomakoneeseen, joka käynnistyy lähiaikoina. Sitten nähdään, millä prosentilla munat itävät. Jos itävyysrintamalla priimaa pukkaa, on siitosmunia saavilla varauksesta myös muille. Ja haudontojen onnistuessa mahdollisesti niitä poikasiakin tulee myyntiin hyviin koteihin.

Lue täältä lisää ankka-asiaa: Korkeakallion tila

Maansiirto Marttiselle uusi www-sivusto

Maansiirto Marttinen Oy:n www-sivusto sai uuden, värikkäämmän ilmeen ja runsaammin asiakkaita palvelevaa sisältöä. Sivut on toteutettu wordpress-alustalle.

Maansiirto Marttinen on pitkän linjan maanrakennusyritys, jonka palveluja olemme myös täällä kotosalla käyttäneet ja havainneet, että töiden lopputulos yllättää: se on aina vielä parempi kuin osaa edes kuvitella! Suosittelen lämpimästi!

Avaa Maansiirto Marttisen www-sivut tästä!

Kangasniemen Asuminen & Matkailu 2021 -lehti julkaistu!

Painotuore lehti jaetaan Kangasniemellä kaikkiin talouksiin sekä vapaa-ajan asukkaiden kotiosoitteisiin. Lehti on myös luettavissa kunnan sivuilta e-julkaisuna ja sitä on jaossa paikallisissa yrityksissä.

Lehdessä on kahdeksan artikkeliaukeamaa, joiden tekstit ovat syntyneet allekirjoittaneen toimesta. Projekti oli mielenkiintoinen ja kerrassaan mukava, sen myötä sai tutustua uusiin ihmisiin ja mielenkiintoisiin kohteisiin, vaikkakin tällä kertaa osa haastatteluista tehtiin sähköisiä kanavia käyttäen. Eräs mieleenpainuvimmista kokemuksesta oli vesipuhveleihin tutustuminen Anniina Laureman opastuksella – kerrassaan upeita, leppoisia eläimiä! Nostan hattua Anniinalle ja hänen perheelleen suuresta uurastuksesta vesipuhveleiden ja hienon kosteikon parissa! Lue puhveleista ja monista muista mielenkiintoisista aiheista Asuminen & Matkailu 2021 lehdestä!

Kangasniemen kunnan julkaiseman lehden päätoimittajana toimi Paula Ruusupuro ja taittotyö hoitui Villakkaan toimesta. Tämän porukan kanssa on mukavaa tehdä yhteistyötä!

Majoitusta Kangasniemen keskustassa

KKJ-Invest Oy:n majoituskohteet (kolme viihtyisää kaksiota) sijaitsevat Kangasniemen keskustassa tai aivan sen välittömässä läheisyydessä. Lisäksi vuokrattavana on asuntovaunu.

Tutustu yrityksen palveluihin JaNetin käsialaa olevilla nettisivuilla sekä Facebook-sivuilla. Sivujen kuvat on ottanut Maarimanna.

KKJ Invest Oy:n www-sivut

KKJ Invest Facebookissa

40 hetkeä -videokampanja

Kangasniemen Yrittäjät ry toteuttaa 40-vuotisjuhlan kunniaksi kampanjan, jonka tiimoilta julkaisemme videot 40 jäsenyrityksestä.

Ensimmäisellä videolla esiintyi Kangasniemen Vuoden 2019 Yrittäjä Janet Tervashonka Lemmikkihoitola Janeterista.

Videoiden kuvaus hoituu pääasiallisesti yrittäjäyhdistyksen hallituksesta koostuvan talkooryhmän voimin, editoinnin ja julkaisun sekä blogipäivitykset toteuttaa JaNetti. Yrittäjäyhdistyksen yhteistyökumppanina tässä projektissa on Kangasniemen Kunnallislehti.

Kangasniemen Eräveikoille uusi www-sivusto

Nykypäivänä myös metsästysseuran on tärkeää olla esillä netissä ja tarjota infoa niin jäsenistölle, kuin muillekin metsästyksestä kiinnostuneille. Myös metsästysseuran jäsenyyttä harkitsevan on hyvä löytää kaikki tarvitsemansa tiedot vaivattomasti.

Kangasniemen Eräveikkojen uusi sivusto julkaistiin alkavan metsästyskauden kynnyksellä. Tutustu sivuihin tästä!

Siirry sivun alkuun