Mainostoimisto JaNetti, Kangasniemi

Korona lisää lemmikkien kysyntää – myös ankkojen!

Ankat

(Huom! Tämä artikkeli ei liity mainostoimistoyritykseeni, välillä jutut lipsahtaa myös “harrastuspuolen” aiheisiin :-))

Runsaasti on uutisoitu siitä, että koiranpentujen kysyntä on räjähtänyt koronaepidemian myötä. Omalta osaltani olen huomannut, että sama pätee myös ankanpoikasiin.

Vastakuoriutuneita ankanpoikasia lämpölampun alla.

Toivottavasti kaikki ankkoja mielivät muistavat, että niitä – kuten mitään muitakaan eläimiä – ei tule ottaa perehtymättä jo etukäteen huolella lajikohtaisiin hoito- ja tilavaatimuksiin.

Ankat ovat aivan äärimmäisen hauskoja lemmikkejä ja niiden touhuja (ja hölmöilyjä) seuratessa tulee hyvälle tuulelle. Ne ovat sosiaalisia, äärimmäisen ahneita herkuille ja niille pystyy jopa opettamaan pikku “kikkoja”. Mukava sivutuote tämän lajin lemmikkiharrastukselle ovat myös maittavat, suuret munat.

On kuitenkin muistettava, että ankkojen pidossa on myös toinen puoli: ne ovat varsinaisia sottapyttyjä, eli ne kastelevat ja sontivat joka paikan, siivoushommia siis riittää! Niiden tiloissa tulee olla kohtalaisen hyvä ilmanvaihto, koska ilmankosteus nousee suureksi ja kuivikkeiden tarve on talven mittaan melkoinen. Kesällä koen ankat melko helpoiksi lemmikeiksi, meillä ne viettävät päivät suuressa piha-aitauksessa viipottaen, yöt ne ovat omassa, pienemmässä ulkotarhassaan.

Ankkoja lemmikikseen hankkivan tulee olla myös tietoinen siitä, että siipikarjan pidossa on monenlaisia säännöksiä, joita tulee noudattaa. Tästä esimerkkinä ulkonapitokielto, joka päättyy tänä vuonna 31.5.2021. “Ankkailijaksi” ryhtyvän tulee rekisteröityä siipikarjan pitäjäksi ja hankkia pitopaikkatunnus.

Kun ankkojen pidosta on hankittu riittävä oppimäärä, tilat ovat kunnossa (myös talven varalle) ja suunnitelmat tehty myös mahdollisten ongelmatilanteiden (sairastumiset, lopetus jne.) varalle sekä byrokratian kiemurat hoidettu, mikään ei estä hankkimasta näitä hauskoja lättänokkia elämäänsä ilostuttamaan ja sulostuttamaan!

Noin kolmen viikon ikäisiä junnuankkoja kesällä 2020.

Lue täältä lisää ankka-asiaa: Korkeakallion tila

Korona lisää lemmikkien kysyntää – myös ankkojen!
Siirry sivun alkuun